Een gerecht van Jade
2 eetlepel olijfolie
4 teentjes look
1 sjalot
4 eetlepels suiker
2 eetlepel tomatenketchup
80 ml water
2 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel balsamicoazijn
een klontje boter
12 grote ongepelde gamba’s
4 eetlepels aardappelzetmeel
1 theelepel zout
plantaardige olie
2 theelepel sesamolie
sesamzaadjes
Verwarm de olijfolie en voeg er suiker, fijngesneden knoflook en sjalot aan toe. Verwarm tot alles lichtgeel wordt. Voeg de tomatenpuree, de tomatenketchup en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur op de laagste stand en voeg de twee sojasauzen, de boter en de balsamicoazijn aan toe. Laat alles even inkoken. Pel ondertussen de gamba’s, maak een inkeping aan de rugzijde van elke gamba en verwijder het darmkanaal. Meng de gamba’s met het aardappelzetmeel en het zout. Frituur ze gaar in olie van 180°C. Schik de gamba’s op een bord en overgiet ze met de saus. Werk eventueel af met wat sesamolie en sesamzaadjes.
Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!
Mathildemedia BVBA | Bankveldstraat 29 , 9200 Grembergen
BTW BE 0713.591.683 | KBC BE57 7360 5438 5035 | BIC KREDBEBB | Algemene voorwaarden | 2025