Horecagids - Uw gids naar gezelligheid
Bistro 144 - Gebakken kalfszwezerik

Gebakken kalfszwezerik met risotto van wortel en boschampignon

Een gerecht van Bistro 144


arrowIngredienten voor 4 personen:

Vlees
1 kg kalfszwezerk

Wortelgarnituur
1 kg dikke wortels
150 gram spekblokjes
2 dikke uien
2 sjalotten
0,150 l kippenbouillon
1 teentje look

Boschampignon
250 gram girolle
250 gram chanterelle
1 teentje look

Jus
300 gr rundsfond
200 gr room
een scheutje zwarte Balsamicoazijn

arrowDo it yourself:

Kook de kalfszwezerik een 5-tal minuten in zout water en laat afkoelen in het vocht. Pel de zwezerik en bak krokant in olijfolie. Bewaar op een warme temperatuur.

Snijd de helft van de wortels in grove stukken en stoof aan in boter met de uien. Voeg de kippenbouillon toe en laat rustig tot de helft inkoken.

Mix het geheel glad in een blender. Snijd de andere helft van de wortels in fijne blokjes en stoof aan met de sjalotten, spekblokjes en een teentje look. Meng op het laatste de wortelcrème onder de blokjes.

Borstel de boschampignons proper en bak ze in boter aan met een teentje look. Kruid af met peper en zout. Kook voor de jus de rundsfond voor de helft in. Voeg de balsamicoazijn en room toe en kook opnieuw voor de helft in.

Dresseer
Leg onderaan het bord wat van de wortelmengeling. Leg de gebakken zwezerik hierop. Leg de gebakken boschampignons op de zwezerik en giet de saus er royaal naast.

arrow Over Bistro 144 (Bistro):

Met veel liefde en respect serveert Bistro 144 producten uit eigen streek. De Vlaams getinte gerechten worden door de chef klaargemaakt met een hedendaagse visie. Het moderne interieur van Bistro 144 is warm en uitnodigend. In een huiselijke en ongedwongen sfeer kan je hier keer op keer genieten van kwaliteitsvolle gerechten bereid met seizoenproducten.


Gistelsesteenweg 144
8490 Jabbeke

Bekijk hier de horecagids-pagina van Bistro 144 voor meer info

prevWilde eend met gebakken knolse... Tartaar van maatjes met gaspac...prev overzicht
klik, ga verder...

Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!

Kies je taal

×

Horecagids.be maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt...Algemene voorwaarden