Horecagids - Uw gids naar gezelligheid
De steenput: Gerookte eendenborst met gebakken eendenlever geserveerd met bietenmoes en uienpuree

Gerookte eendenborst met gebakken eendenlever geserveerd met bietenmoes en uienpuree

Een gerecht van De Steenput


arrowIngredienten voor 4 personen:

We kerven de eendenborst in op het vel.
verse kruiden grof hakken: 4 takjes tijm,
rozemarijn en koriander
2 eetlepels korianderzaad
4 eetlepels peperbollen
2 eetlepels jeneverbes
10 laurierbladen
Dit alles samen fijn blenden.

arrowDo it yourself:

De eendenborst goed afspoelen en drogen met keukenpapier. We mengen alle bovenstaande kruiden met 10 eetlepels zouten en wrijven de eendenborst hiermee in. We rollen het geheel in een handdoek en plaatsen het in de koelkast voor 12 tot 18 uur. Daarna gaan we de eendenborst terug afspoelen en weer droog deppen met keukenpapier.

We stellen ondertussen de oven in op 30° en plaatsen het geheel in de oven en laten alles drogen voor 12 tot 16 uur.

Vervolgens plaatsen we alles in een rookbakje met rookmeel gedurende 15 minuten op een laag vuur en laten vervolgens alles afkoelen in de koelkast.

Snij dunne plakjes, rol op en garneer hiermee uw bord.

Bietenmoes
1 biet schillen, fijnsnijden en gaarkoken met toevoeging van peper en zout fijnmalen in de blender en laten afkoelen voeg het geheel in een spuitzak en klaar om te garneren

Uienpuree 
2 sjalotten fijnsnijden, voeg een snuifje saffraan toe en kook fijn met een beetje zout fijnmalen in de blender en laten afkoelen. Voeg daarna het geheel in een spuitzak en klaar om te garneren.

Garnerena
radijsjes in judo azijn laten weken rauwe witloof spaanse zoete pepertjes

arrow Over De Steenput (Bistro):

Bistro De Steenput is een pittoresk en klein restaurant op 100 meter van de markt in Brugge, vernoemd naar de historische put die naast de zaak ligt. Gastvrouw Melika en gastheer Peter verwelkomen je graag en serveren je culinaire hoogstandjes. Op de menukaart vind je klassieke vis- en vleesgerechten, geserveerd op een moderne wijze, die je kan laten vergezellen door Franse of wereldse wijnen.


Sint-Jacobsstraat 58
8000 Brugge

Bekijk hier de horecagids-pagina van De Steenput voor meer info

prevTartaar van maatjes met gaspac... Varkenswang ‘Duke of Berkshi...prev overzicht
klik, ga verder...

Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!

Kies je taal

×

Horecagids.be maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt...Algemene voorwaarden