Horecagids - Uw gids naar gezelligheid

Zeebaars & langoustine met bimi & bombarijst en een jus van vadouvan

Een gerecht van CWART


arrowIngredienten voor 4 personen:

 

arrowDo it yourself:

Bombarijst
Stoof de sjalotten, look en bombarijst in olie. Giet al roerend de kippenbouillon toe op een laag vuur tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Kruid af met peper en zout. Voeg de gekonfijte paprika, dragon en look toe aan de bombarijst.

Zeebaars
Snijd de zeebaars in het vel in, zodat hij niet opkrult tijdens het bakken. Bak de visfilet in boter op de velkant tot die krokant is. Voeg tijm toe en gaar verder in de oven op 180° voor ongeveer 6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filet.

Jus van Vadouvan
Breng de schaaldierenjus met vadouvan aan de kook. Kruid af met een beetje peper en zout en voeg de room toe. Zeef de jus om klonters te vermijden. 

Langoustines
Snijd de langoustines doormidden over de rug en verwijder het darmkanaal. Kruid af met peper en zout. Verdeel de boter met een kleine lepel over de langoustines. Ten slotte gaar je ze ongeveer drie à vier minuten in de oven tot ze glazig zijn.

Bimi
Was de bimi, blancheer en laat afkoelen. Dresseer het bord creatief, en werk af met bimi en waterkers.

arrow Over CWART (Restaurant):

CWART combineert kunst, lekker eten en wijn in de gerestaureerde historische boerderij Ceuvelhoeve uit 1335. Vier keer per jaar ontdek je er een nieuw project. Telkens met kunstwerken die verleden en traditie verbinden met de hedendaagse denkwijze. Zo geeft CWART ook aan jonge, onbekende kunstenaars een stem.


Kalfstraat 42
8300 Knokke-Heist

Bekijk hier de horecagids-pagina van CWART voor meer info

prevZeetong & langoustine met ... Rode bietplakjes met gerookte ...prev overzicht
klik, ga verder...

Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!

Kies je taal

×

Horecagids.be maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt...Algemene voorwaarden