Een gerecht van Quatre Mains
2 aardappelen (bintjes)
8 coquilles, liefst in schelp
100 gram zongedroogde tomaatjes
sap van een halve citroen
2 rode paprika’s
6 sjalotten
1 bontje pijpajuin
100 gram gezouten boter
1/4 l volle melk
250 g verse bladspinazie
3 eieren
2 el olijfolie
nootmuskaat
olijfolie
peper & zout
bieslook
olijfolie
snuifje suiker
1 teentje look
kaviaar van tomaat
amarant scheuten
Verwarm de oven voor op 210°C. Gaar de aardappels (45 min.) in hun schil samen met de paprika (20 min.) in de voorverwarmde oven.
Tomatade
Mix de zongedroogde tomaatjes samen met 2 eetlepels olijfolie en het sap van de citroen tot een homogene massa in de blender.
Coulis van paprika
Snipper de sjalotten, pijpajuin, bieslook en was de spinazie. Pel en ontzaad de paprika’s, stoof de helft van de sjalotten op een laag vuur in een klontje boter, voeg de paprika toe, sueer, bevochtig met een scheutje water en laat de massa eventjes inkoken. Mix minimaal 2 minuten op volle kracht in de blender.
Lepel de aardappels uit en pureer. Voeg de eierdooiers, de melk en boter toe. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de zelfgemaakte tomatade, de rest van de sjalotjes, bieslook en pijpajuin toe.
Stoof de spinazie met wat boter, sjalot en het teentje look. Bak de coquilles mooi goudbruin aan elke zijde gedurende circa 45 seconden in een pan op hoog vuur met wat boter.
Dresseer alles op een warm bord zoals op de foto.
Smakelijk!
PS: als het niet lukt… boek je gewoon een tafeltje bij ons: www.4mains.com
Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!
Mathildemedia BVBA | Bankveldstraat 29 , 9200 Grembergen
BTW BE 0713.591.683 | KBC BE57 7360 5438 5035 | BIC KREDBEBB | Algemene voorwaarden | 2024